الکتروموتور- تعاریف اصطلاحات اجزاء موتورهای الکتریکی

الکتروموتور- تعاریف، اصطلاحات و اجزاء موتورهای الکتریکی

 

الکتروموتور- تعاریف اصطلاحات  اجزاء موتورهای الکتریکی

 

موضوع مهمی که در صنعت الکتریکی بسیاری از کارخانه‌ها و صنایع مورد توجه قرار می‌گیرد، الکتروموتور است. در این پست بلاگ، به بررسی نحوه عملکرد الکتروموتورها و اجزاء مختلف آنها خواهیم پرداخت. همچنین، تعاریف و اصطلاحاتی که در این زمینه استفاده می‌شوند را نیز بررسی خواهیم کرد.

الکتروموتور، یک دستگاه الکتریکی است که از انرژی الکتریکی برای تولید حرکت استفاده می‌کند. این موتورها در صنایع مختلفی مانند خودروسازی، تولید انرژی، صنایع کشاورزی و غیره به کار می‌روند. برای درک بهتر الکتروموتورها و اجزاء آنها، باید با اصطلاحات و تعاریف مرتبط آشنا شویم.

 

نحوه انتخاب الکتروموتور

 

یکی از عوامل مهم در انتخاب الکتروموتور، تعیین نوع ولتاژ برق محل نصب است. در نظر گرفتن توان و دور الکتروموتور نیز بسیار مهم است. در صورتی که توان الکتروموتور مشخص نباشد، می توان با توجه به گشتاور خروجی مورد نیاز، توان را مشخص کرد. توان الکتروموتور بر حسب کیلووات و گشتاور آن بر حسب نیوتن متر بیان می شود. همچنین دور الکتروموتور باید با توجه به دور نهایی دستگاه متحرک انتخاب شود.

از آنجا که الکتروموتورها معمولاً بر روی پایه نصب می شوند، باید به جنس پوسته آنها نیز توجه کرد. پوسته الکتروموتور می تواند از جنس چدن یا آلومینیوم باشد و انتخاب جنس مناسب بسته به شرایط کاری و وزن مورد نیاز و میزان لرزش دستگاه صورت می گیرد.

در صورتیکه الکتروموتور به صورت مستقیم به گیربکس یا هیدروموتور کوپل شود، باید در خروجی دارای فلنج باشد. فلنج می تواند با توجه به نیاز مشتری به صورت کوچک (B14) یا بزرگ (B5) تولید شود.

برای انتخاب الکتروموتور مناسب، علاوه بر این عوامل، نیز می توان از تعاریف و اصطلاحات الکتریکی استفاده کرد. برخی از این تعاریف شامل جریان، اختلاف پتانسیل، واحد کار الکتریکی و واحد توان ظاهری، جریان نامی، اهم، وات، آمپر، ولت و میدان مغناطیسی می باشند.

با استفاده از این تعاریف و اصطلاحات، می توانید الکتروموتور مناسب برای نیازهای خود را انتخاب کنید و به عملکرد بهتر و کارایی بیشتری دست یابید.

 

تعاریف و اصطلاحات الکتروموتور

 

تعاریف و اصطلاحات الکتروموتور

 

در تعاریف و اصطلاحات الکتریک، جریان به معنی نسبت تغییرات بار الکتریکی به زمان است و واحد آن آمپر (A) است. جریان توسط دستگاه آمپرمتر که به صورت سری در مدار نصب می شود اندازه گیری می شود.
اختلاف پتانسیل به معنی ولتاژ یا اختلاف پتانسیل الکتریکی است که باعث جاری شدن جریان در یک مدار بسته می شود. واحد آن ولت (V) است و توسط ولت متر که به صورت موازی در مدار بسته می شود اندازه گیری می شود.
واحد کار الکتریکی به معنی وات بر ثانیه (W/S) است و واحد توان ظاهری به معنی ولت آمپر (VA) یا کیلو ولت آمپر یا مگاولت آمپر است. این واحدها برای اندازه گیری توان و کار الکتریکی استفاده می شوند.
جریان نامی به معنی جریانی است که یک دستگاه برقی مانند موتور الکتریکی در شرایط مشخص شده می تواند از خود عبور دهد، بدون آنکه زیاد گرم شود یا تحت تنش های مکانیکی بیش از حد قرار گیرد.
اهم به معنی واحد مقاومت الکتریکی است و در صورتی که ولتاژی معادل 1 ولت به دوسر مقاومتی اعمال شود و جریان 1 آمپر از آن عبور کند، مقدار مقاومت 1 اهم است. واحد مقاومت الکتریکی اهم (Ω) است.
وات به معنی میزان انرژی تولید شده است و برحسب وات بیان می شود. برای مثال، لامپ های روشنایی با میزان وات مشخص می شوند که نشان می دهد این لامپ تا چه مقدار انرژی نور را تولید می کند.
آمپر به معنی مقدار الکتریسیته جاری شده در یک مدار است. هنگامی که نیرویی موجب حرکت الکترون ها در جهت مشخصی می شود، جریان الکتریکی تولید می شود. جریان (I) را بر حسب آمپر (A) بیان می کنیم.
ولت به معنی ولتاژ یا میزان ولت است و اندازه مقدار الکتریسیته را نشان می دهد. به طور ساده، ولتاژ الکتریکی اختلاف پتانسیل الکتریکی بین دو نقطه است. اختلاف پتانسیل الکتریکی ® را به ولت (V) بیان می کنیم.
میدان مغناطیسی در هر نقطه، برابر با نیروی وارد بر بار آزمون واحد q0 تعریف می شود. به طور دیگر، برای تعیین میدان الکتریکی E، ما مقدار نیرو F را بر بار q0 تقسیم می کنیم.

 

اجزاء موتورهای الکتریکی

 

اجزاء موتورهای الکتریکی

 

هر دو نوع موتور الکتریکی دارای اجزاء مشترکی می‌باشند که عبارتند از:

 

 

  • آرمیچر (Armature): قسمت اصلی و حیاتی موتور الکتریکی است که شامل یک میدان مغناطیسی و یک سیم‌کشی فلزی می‌باشد. آرمچر بر روی محور موتور قرار دارد و در آن جریان الکتریکی ایجاد می‌شود.
  • ذغال هادی (Conductive coal): بر روی آرمیچر قرار دارد و وظیفه‌ی آن تغییر جهت جریان الکتریکی در آرمیچر است. کموتاتوراز چند حلقه مسی تشکیل شده است که به صورت متقاطع قرار دارند.
  • سوییچ تغییر دهنده جهت برق: وظیفه‌ی آن تغییر جهت جریان الکتریکی است که از منبع برق DC به آرمچر وارد می‌شود.
  • محور: قسمتی از موتور است که آرمچر را در حالت چرخش قرار می‌دهد.
  • آهنربا: قسمتی از موتور است که میدان مغناطیسی را تولید می‌کند. آهنربا معمولاً از یک یا چند قطعه مغناطیسی تشکیل شده است.
  • منبع برق: برای تامین برق مورد نیاز برای موتور الکتریکی، یک منبع برق DC یا AC استفاده می‌شود.

 

هر یک از این اجزاء در نوع جریان مصرفی موتور الکتریکی و نوع موتور متفاوتی دارند، اما اساس عملکرد آنها به همان شکل است. این اجزاء به صورت هماهنگ با یکدیگر کار می‌کنند تا موتور الکتریکی بتواند انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل کند و به چرخش بپردازد.

۵
از ۵
۲ مشارکت کننده

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید